Historia

Fastigheten byggdes 1937 och var under 50 år bland annat församlingslokal åt kyrkan, förlossningsklinik, danslokal och föreningslokal för länkarna i Göteborg.

 

Natalia och  Alf Mouwitz startade Dockteater Buratino 1987. De första åren turnerade dom från Pajala i norr till Spanien i söder. Duon spelade enligt den ryska traditionen med meterstora stavdockor och marionettdockor. Föreställningarna skapades i sa mverkan med publiken och därför liknade inte föreställningarna varandra, utan föddes varje gång på nytt.

Efter en tid bestämde sig Alf och Natalia att det var dags för en egen scen och tog över lokalen som idag är Buratino. Teater Buratino blev snabbt en populär scen och egna föreställningar och varvades med gästspel i alla dess former.

Hösten 2014 bestämde sig Alf för att lämna teaterlokalen Buratino och kom i kontakt med Mattias  där båda satt i styrelsen för Göteborgs Magiska Klubb. Mattias som visste sedan innan att hans goda vän Patrik hade ett stort intresse för musik och teater tog kontakt med honom och beslutade att ta över denna lokal då vi såg stor potential och möjligheter utan dess like!

Omgående påbörjade Mattias och Patrik en större renovering och modernisering av hela fastigheten. Allt blåstes ut totalt tills det såg  ut som en stor svartmålad gymnastiksal. Fönster öppnads upp, dansmattor togs bort väggar revs, trossar för lampor och teknik togs iväg, ny entre till stora salen sågades upp.

Under tiden  som vi rev i ena änden av fastigheten byggdes det i andra. på två månader och 16 timmar om dagen hann vi med att bygga en gradäng, köpa in biostolar, sätta in ljud och ljus för ett mindre Scandinavium, bygga musikförråd, bygga entré med garderob och bardisk, tapetsera, måla om hela insidan, bygga en övervåning, slipa golv, bygga en fullständig scen samt beställa utvändig renovering på helautsidan och fasaden. Varje dag såg vi mer och mer hur vår Nya Teater Buratino skulle bli. Vår ambition var att  skapa en ”fritidsgård” för vuxna. Ett ställe där man kunde hyra in sig för att spela musik med sitt band, ha teater för publik,  duka upp för fest och dans eller bara ha det så enkelt som en föreläsning…

…Men det blev så mycket mer än så. Hösten 2015 när utsidan var renoverad och hela stora salen i princip klar såg vi på riktigt vad vi hade skapat. Vi hade skapat en efterfrågad lokal med så mycket mer möjligheter än vad vi trott. Fler och fler ringde och ville boka ”Teater Buratino”. Alla som kom hit satte sin touch på stället och  gjorde kvällen till sin. Vi insåg ganska snabbt att vi måste underlätta för våra hyresgäster. så vi använde oss av vårt avancerade digitala mixerbord och skickade vidare ner signalen till en telekontakt i stora salen med bara ett volymreglage så att gästerna lätt kunde spela musik från telefon eller dator. Vi köpte in en Ipad så att ni som hyr kan styra allt ljus med e nkelt förprogrammerat ljus som både har middagsbelysning, teaterbelysning, dansljus och konsertljus.

Vi är både glada och stola över att kunna säga ”vi har Teater Buratino i Munkebäck”. Varje dag, varje timme händer det något nytt. Antingen är det någon som har sitt evenemang där eller så renoverar vi. Detta är vår never ending story…

Allt gott!

Mattias Bergendahl & Patrik Lindqvist

N

Teater

N

Bröllop

N

Dans

N

Konferens

N

Evenemang

N

Föreläsning

N

Konsert

N

Kurser